Haz

Okulumuz ortaokulları öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte sosyal,kültürel etkinlikler kapsamında Bursa Hayvanat Bahçesine gezi düzenledik. Gezi öncesi sınıflarda hayvanları korumak için neler yapmamız gerektiği, hayvanların bizim için önemi ve yararlar ile ilgili etkinlikler yapıldı. Arkadaşlarıyla beraber hayvanat bahçesine gideceği için çok heyecanlı olan çocuklarımız;

Dünyanın farklı yerlerinden gelen hayvanların yaşam alanlarını gözlemleyip, hayvanlar hakkında bilgi edindiler. Gezinin amacı; sosyal iletişim, sorumluluk, kendine güven,grupla hareket edebilme bilincini kazanma,doğa ve çevre güzelliklerini tanımaktı. Gezi esnasında hayvanların türleri, yaşadıkları yerler, beslenmeleri ve fiziksel özellikleri ile ilgili bilgi sahibi oldular. Bunun yanı sıra hayvanat bahçesi tarafından koruma altına alınan, yok olma tehlikesi yaşayan hayvanları görme fırsatı buldular. Daha önceki yıllardan farklı olarak, hayvanat bahçesi ailesine yeni katılan gergedanlar ve kırmızı pandalar çocukların ilgi odağı oldu.

Engelsiz Tarım BEBKA Projesi kapsamında okulumuz Tarım Alanı Öğretmen ve Öğrencilerinin çalışmaları ile yeni ürünler yetiştiriliyor.

Okulumuz Öğretmenlerinden Murat AKÇAY, Emine BİLGİN, Gülsün CÖMERT ve Hüseyin YAYHAOĞLU'nun okulumuz öğrencileri ile birlikte hazırlamış olduğu Tiyatro ( Sağırın Hasta Ziyareti) öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlendi.

Orhangazi Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Zeynep YAHYAOĞLU ve öğrencileri Özel Eğitim Haftası Kapsamında yaptığımız etkinliklere dinletisi etkiliği ile katılım göstererek öğrencilerimize güzel anlar yaşattılar.

Türkiye Özel Sporcular Federasyonunun Atletizm Bursa İl Şampiyonasında Saadet Öcalgiray Özel Çocuklar Spor kulübü olarak bir çok birincilik elde edildi. Alınan dereceler:

• Cirit atma bayanlarda Şeyma AYDIN Bursa 1.
  • 100 M koşu U20 erkeklerde Hasan Hüseyin ÖZDEMİR Bursa1.
  • Gülle atma  U20 erkeklerde Hasan Hüseyin ÖZDEMİR Bursa1.
  • 1500 M  koşu U18 erkeklerde Ahmet BAYOĞLU Bursa1.
  • Uzun Atlamada  U18 erkeklerde Ahmet BAYOĞLU Bursa1.
  • 100 M koşu küçükler erkeklerde Muhammed KARAK Bursa 1.
  • 100 M koşu U16 erkeklerde Polat AKBULUT Bursa 1.
  • Uzun Atlamada  U16 erkeklerde Polat AKBULUT Bursa 1.   olmak üzere toplamda 8 il birinciliği alarak büyük başarı gösterdiler. Sporcu ve antrenörlerimizi tebirik eder BAŞARILAR DİLERİZ.

10-16 Mayıs Dünya Engellier Haftası Kapsamında Okulumuz Öğretmen ve Öğrencilerinin Hazırladığı Etkinlikler Başladı.

Okulumuz Atölyelerinde öğretmen ve öğrencilerimizin el emeği ürünlerini TÜYAP Bursa 20. kitap fuarında sergiledik. Sergimiz fuarda özel bir ilgi ile karşılandı. Her yıl kitap fuarında okulumuza yer veren yetkililere, emeği geçen idareci, öğretmen, öğrencilerimize ve sergimizi ziyaret edenlere teşekkür ederiz.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Masa Tenisi Bursal İl Şampiyonasına 3 öğrenci ile katıldık.

Orhangazi’nin en büyük fabrikalarindan birisi olan Ormo Yün Iplik Sanayi AS’nin Yönetim Kurulu Başkanı Giray ÖCALGİRAY okulumuzu ziyarette bulundu.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Masa Tenisi Bursa İl Şampiyonasına Okul Müdürümüz Sadrettin SOYLAR ve Antrenör Beden Eğitimi Öğretmenimiz Mehmet Tekin ALVAÇ eşliğinde 3 sporcu öğrenci ile katılım sağlandı.

Şampiyonada Hafif Düzey Mental Erkekler Kategorisinde

• Hasan Hüseyin ERCAN   BURSA  2. si
  • Samet TABLA                BURSA   3. sü

olmuşlardır. Sporcularımızı ve öğretmenlerimizi tebrik edriz.

Okulumuz öğrencileri ile Dünya Tiyatrolar günü dolayısıyla '' Dünyanın Eski Zamanlarında'' adlı çocuk oyununu izlemeye gittik.

Sivil savunma haftası etkinlikleri çervevesinde yangın tatbikatı yapıldı.

Ock

2022/2023 eğitim öğretim yılı I. dönemini tamamlayarak karne törenimizi gerçekleştirdik.

Ock

Okulumuz  Sağlık, Temizlik ve Beslenme Kulübü Öğretmenleri, Gülsün CÖMERT ve Okan ANALI tarafından öğrencilerimize "71. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası Etkinlikleri kapsamında" eğitim verdiler.

Ock

Okul Rehber Öğretmenimiz Giray GÜRLER ve Özel Eğitim Öğretmenlerimiz, Gurbet SÖNMEZ, Murat AKÇAY, Gonca KARATAŞ tarafından; özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimizin eğitiminde işbirliği sağlamak için okulumuzda görev yapan personellere, özel eğitim öğrencilerinin özellikleri, özel eğitimde taşımalı eğitim, sağlık, beslenme, temizlik ve iletişim konularında bilgilendirme eğitimi yapıldı.