Saadet Öcalgiray Özel Eğitim Meslek Okulu

Muradiye Mh. Endüstri Meslek Liseli Cad. No 48 Orhangazi/BURSA
Vizyon
Özel Eğitim gerektiren bireylerin bireysel farklılıklarını gözeterek eğitimde feda edilecek fert yoktur inancı ile özel eğitim alanında öncü kurumlardan olmak.
Misyon
Öğrencilerin bireysel yeteneklerini ve öğrenme hızlarını dikkate alarak öğrenmelerini, becerili ve öz güvenli olmalarını sağlamak. Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilecek davranışları kazanmalarını sağlamak. Kendi ihtiyaçlarını giderebilen, toplumsal hayata uyum sağlayabilen bireyler yetiştirmek. Okulumuz, hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştiren bir eğitim vermeyi amaç edinmiştir. Bu doğrultuda öğrencinin özelliklerini göz önünde bulundurarak bir işe yerleştirilmesi ve hayatını devam ettirebilmesi de hedeflerimiz arasındadır.
Başarılar
Öğren-Öğret : TÜBİTAK 4006 Okul Bilim Şenlikleri kapsamında 2022-2023 yılında okulumuz başvuru yapmış ve başvurumuz onaylanmıştır.27-28-29 Şubat 2024 tarihleri arasında okulumuzda Bilim Şenliği Sergisi yapılacaktır. ´Okullar Hayat Olsun´ Projesinde İlk Adım atıldı. Okulumuz ile Orhangazi Halk Eğitim Merkezi arasında yapılan işbirliği çerçevesine El Sanatları, Ahşap ve Seramik atölyelerimizde kurslar açıldı. Okulumuz, 02.05.2017 tarihinde Sağlık Bakanlığı İle Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetim elemanlarınca yapılan denetimde temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğundan " BEYAZ BAYRAK" almaya, 22.05.2017 tarihinde ise T.C. Sağlık Bakanlığı ve T.C. Milli Eğtiim Bakanlığı arasından imzalanan protokol gereği Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetim elemanlarınca yapılan denetimde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına uygun bulunduğundan "BESLENME DOSTU OKUL SERTİFİKASI" almaya hak kazanmıştır.
ŞEHİR İÇİ MİNÜBÜS
VAR
Muradiye mahallesi E.M.L caddesi No:48/1 Orhangazi-BURSA
1 KM
Rehberlik Araştırma Merkezi Kurul Kararı ( RAM Yerleştirme Kararı)
Özel Eğitim
Özel Eğitim
Sportif Etkinlikler
-Özel Çocuklar Spor Kulübü Derneği -Özel Olimpiyatlar -Büyük Şehir Belediyesi Özel Çocuklar Spor Şenliği
TUBİTAK 4006 TUBİTAK 4007
Proje Çalışmaları
´Atölyelerimiz Size De Açık´ projesi Beslenme Dostu Okul Projesi Beyaz Bayrak projesi Temiz ve Düzenli Sınıf Projesi Haydi Kuşlar Yuvaya Projesi
AB (ERASMUS+K1) Proje Çalışmaları,
Diğer Hususlar
Okulumuzun Öğrencilerimizin Sosyal Entegrasyonu yönünde proje ve çalışmaları mevcuttur.