T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / ORHANGAZİ - Saadet Öcalgiray Özel Eğitim Meslek Okulu

Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı

 

Seramik atölyesinde bireylerin, çeşitli şekillendirme yöntemlerini kullanarak (Sucuk Tekniği, Plaka İle Şekillendirme Teknikleri vb..) form oluşturma becerisi kazanmaları ve gerekli araç-gereç kullanımını öğrenmeleri, kil ve çamur gibi malzemeleri kullanarak üç boyutlu cisimleri oluştururken kullanılan materyalleri kullanabilmesi amaçlanmaktadır.

Öğrencilerimiz Amerikan bezi yardımı ile çamur açılması, kesilmesi, temizlenmesi, şekil verilmesi ve hangi aletin kullanılacağını öğrenmektedir. Her biri farklı yeteneklerde olan öğrencilerimizin, seramik etkinliklerinde kendilerini özgürce ifade edebilecek çalışmalarda bulunmalarına yardımcı olarak meslek edinmelerini sağlamak temel hedefimizdir.

Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı; Serbest Seramik Şekillendirme, Çinicilik, Sır Üstü Dekorlama, Dekoratif Cam Boyama dallarına ait yeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin yapıldığı alandır.

 Seramik ve Cam Teknolojisi Alanında;

1- Serbest Seramik Şekillendirme

2- Çinicilik

3- Sır Üstü Dekorlama

4- Dekoratif Cam Boyama

dalları yer almaktadır.

Bu dallar isimlendirilirken yaygın ve örgün mesleki eğitim kurumlarında seramik ve cam teknolojisi programının alan/dal yapısı referans alınmıştır.

Alanın Tanımı:

Seramik ve Cam Teknolojisi Alanında; Serbest Seramik Şekillendirme, Çinicilik, Sır Üstü Dekorlama, Dekoratif Cam Boyama dallarına ait bilgi, beceri, tutum ve iş alışkanlıklarına sahip meslek elemanının yetiştirilmesine yönelik eğitim veren bir alandır. Seramik ve Cam Teknolojisi Alanında Serbest Seramik Şekillendirme, Çinicilik, Sır Üstü Dekorlama, Dekoratif Cam Boyama dallarında meslek elemanının yetiştirilmesine yönelik eğitim veren bu alanın özel gereksinimli bireylerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak programda belirlenmiş yeterliliklere sahip meslek elemanı yetiştirmeye yönelik eğitim veren bir alan olarak tanımlanması öngörülmüştür.

Alanın Amacı:

 Özel Gereksinimli bireylere, Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı altında yer alan Serbest Seramik Şekillendirme, Çinicilik, Sır Üstü Dekorlama, Dekoratif Cam Boyama dallarına ait yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Mehtap ARAZ

  Seramik ve Cam Teknolojisi Öğretmeni

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.02.2016 - Güncelleme: 10.11.2022 11:52 - Görüntülenme: 2867
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
atölyeler,