El Sanatları Teknolojisi

El Sanatları Teknolojisi Alanı; El Dokuma, Dekoratif El Sanatları, Dekoratif Ev Tekstili dallarına ait yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin yapıldığı alandır.

El Sanatları Teknolojisi Alanında;

1. El Dokuma

2. Dekoratif El Sanatları

3. Dekoratif Ev Tekstili

Dallarını  içermektedir.

Bu dallar isimlendirirken yaygın ve örgün mesleki eğitim kurumlarında uygulanan alan dal yapısı ile Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yayımlanan ulusal meslek standartları  ve ulusal mesleki yeterlilikler dikkate alınmıştır.

Alanın Tanımı

El Sanatları Alanı; El Dokuma, Dekoratif El Sanatları, Dekoratif Ev Tekstili dallarına ait bilgi, beceri, tutum ve iş alışkanlıklarına sahip meslek elemanlarının yetiştirmemesine yönelik eğitim verilen bir alandır. El Dokuma, Dekoratif El Sanatları, Dekoratif Ev Tekstili dallarında meslek elemanının yetiştirilmesine yönelik eğitim veren bu alanın, özel gereksinimli bireylerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları da dikkate alınarak programda belirlenmiş yeterliliklere sahip meslek elemanı yetiştirmeye yönelik eğitim verilen alan olarak tanımlanması öngörülmüştür.

Alanın Amacı

Bu alanda özel gereksinimli bireylere; El Dokuma, Dekoratif El Sanatları, Dekoratif Ev Tekstili dallarına ait yeterlilikler.

Miraç SÖNMEZ
                                                                                                                                                   El Sanatları Teknolojisi Ders Öğretmeni

ATÖLYEMİZ

ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇALIŞMA ANLARI