Yöresel Lezzetler Şöleni Projemiz 1. Bölüm

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmenimiz Şerife AKGÜL, Sınıf Öğretmenlerimiz Gülşah DEMİR ve Merve MAKUL ERŞAN, Yiyecek İçecek Alan Öğrencileri ve velimizin katılımı ile "Yöresel Lezzetler Şöleni Projesi" kapsamında ilk etkinliğini yaptı.

Öğrenci velimiz Emine ÖZTÜRK Yiyecek İçecek Atölyemize misafir olarak öğrencilerimizle beraber cevizli lokum yaptı. Proje kapsamında her hafta bir velimiz atölyemize misafir olarak yöresel lezzet şöleni projesi kapsamında etkinlik yapmaya devam edecek. Projeyi yürüten öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve katılım sağlayan velilerimize teşekkür ediyoruz.

YÖRESEL LEZZETLER PROJESİ´NİN AMACI NEDİR?

• ·         Ülkemizin farklı yörelerinin farklı lezzetleri vardır. Yörenin lezzetleri o bölgenin coğrafi özellikleri ile yakından ilgilidir. Örneğin hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde et yemekleri; zeytinin çok yetiştirildiği Ege’de zeytinyağlı yemekler; balıkçılığın sıkça yapıldığı ve yoğun mısır yetiştirilen Karadeniz Bölgesi’nde hamsili, mısır unlu, lahanalı yemekler, tahılın bol yetiştirildiği İç Anadolu’da hamur işi yemekler, Akdeniz’de ise bulgurun kullanıldığı yemekler yoğun olarak pişirilmektedir.  Bursa, Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde yer alır ve gelişmiş sanayisi sebebiyle birçok farklı ilden aileye ev sahipliği yapar. Bu nedenle atölyeye öğrenci velileri davet edilip kendi yörelerine ait yemeği birlikte uygulayarak çocuklara farklı lezzetleri tanıtıp öğretmek.
  • ·         Ailelerin çocukların eğitimi ve gelişimine katkıda bulunmaları için eğitim programına katmak.
  • ·         Ailelerin çocuklarının eğitimi konusunda sahip oldukları sorumluluk ve güçü, planlı aile katılımı ile sürekli ve etkin hale getirmek.
  • ·         Eğitim öğretim görevlerini yerine getirirlerken aile ortamının çocuk üzerindeki etkisini kabul etmek ve bundan yola çıkarak hareket etmek .
  • ·         Öğrencilerin okul ve ev yaşamlarında birbirini tamamlayan ortamlar olmalarını sağlamak.
  • ·         Aile ,okul ve çocuk iletişimi ve bağı kuvvetlendirmek.
  • ·         Aileye çocuğunun eğitim aldığı alan / dal tanıtımını yapmak.

PROJE GÖRSELLERİ

Emine ÖZTÜRK İle Cevizli Lokum Yapımı:

14-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-2019

Yayın: 14.03.2019 - Güncelleme: 20.03.2019 21:46 - Görüntülenme: 735