Stajyer Öğrencimiz İle Röportaj

STAJER ÖĞRENCİ RÖPORTAJI - M. Kerbela KAZAT 12A

1. Öncelikle bize kendini tanıtır mısın ?

Adım Mehmet Kerbela KAZAT. 17 yaşındayım. Diyarbakırlıyım. Gemlik’ de ailemle yaşıyorum.  5 kardeşiz.

2. Staj ve okul dışında kalan zamanlarını nasıl değerlendirirsin ?

Boş zamanlarımda babamın oto yıkama dükkanında abim ile çalışıyorum. Onun dışında balık tutmayı, sinemaya  gitmeyi ve sık sık arkadaşlarım ile görüşmeyi  severim.

3. Okulda ki bölümün ne? Neden bu bölümü seçtin ?

Mobilya İç Mekan Tasarımı  Bölümü öğrencisiydim. Bu bölüm ilgilerime ve yeteneklerime uygundu. Ayrıca ahşap daima hayatın içinde, ileriye dönük iş yaşamında bana mutlaka yararı olacaktır diye düşündüm.

4. Staj kurumun neresi ? Burada hangi departmandasın ?

YAZAKI  Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret A.Ş. de staj yapıyorum. İnsan kaynakları – Eğitim Ofisindeyim.

5. Staj kurumu sana neler kattı, neler öğrendin ?

Çok içten dostlar edindim. İş hayatına dair tecrübeler ediniyorum. Üretim, satış ve geliştirme alanlarında bir çok şey öğreniyorum. Dosyalama ve evrak işlerini de  gözlemleme ve öğrenme fırsatım oluyor.

6. Stajın ile ilgili en çok zorlandığın konu ne oldu ?

Açıkçası okuldan kalan zamanlarımda çalışma deneyimlerim olduğu için çok zorlanmadım. Ama okula geliş saatime göre fabrika için çok daha erken uyanmam gerekiyor. Bu beni ilk haftalarda biraz zorladı.

7. Staj sürecinde edindiğin olumlu olumsuz tecrübelerinden bazılarını bizimle paylaşır mısın ?

Kablo terminali basma, kablo güçlerinin ayrımı işlerini öğrendiğim gün çok eğlenmiştim. Her gün yeni işler öğreniyorum ve bu çok iyi hissettiriyor. Ancak dosya düzenleme işlerinin biraz sıkıcı olduğunu söyleyebilirim.

8. Stajının mezuniyet sonrası sana ne yönde katkıları olacağını düşünüyorsun ?

Edindiğim tecrübelerin ve öğrendiğim bilgilerin ileride iş yaşamıma olumlu katkılar sağlayacağına eminim. Fabrika ortamı ve çalışma koşullarını gördüm, öğrendim.

9. Staj sonrası aynı iş yerinde devam etmek ister misin ?

İsterim.  Fabrika ortamı bana göre çok iyi. Düzenli ve sistematik. Her işi yapan ve yaptığı zaman belli. İşi de öğrendiğim için devam edersem zorlanmadan çalışmış, paramı kazanmış olurum.

Yayın: 01.01.2018 - Güncelleme: 01.01.2018 04:12 - Görüntülenme: 987